mandag den 24. marts 2014

Prom nærmer sig

Så er der jo hele den ballade med "prom" altså det der ville svare til "galla" derhjemme i dk. 
Os Williamsville elever har en rigtig sen prom. Tror der er i midten af maj. Men det betyder altså fin kjole og den slags. Så i går, søndag, var vi ude og lede efter en prom dress til mig. Ja jeg fandt da en pæn hvid en med nogle blomster på og ting og sager. Besluttede mig så for at købe den hvorefter jeg kigger på prisen. En svimlende $250 (1.354DKK) så det blev et pænt nej tak og jeg finder en anden, for at betale over tusinde kroner for en kjole jeg kommer til at ha på én gang er ikke noget jeg hungre efter.

Mine veninder er så begyndt at sige til mig "did you find a prom dress yet? You need to hurry up!" (Har du fundet en kjole endnu? Du må tag og skynde dig!)

Nej. Det har jeg ikke. Men det skal jeg nok, og det skal nok blive en fin én og jeg kommer til at se fantastisk ud og bla bla bla.

Vær stolte af mig, mor og far, jeg er en stor pige og spendere ikke latterlige mængder penge på unødvendige ting. 

Knus,
Freja

PS. - tusinde tak for pakken, mor! Super lækkert med noget ordentligt dansk slik! Er godt begyndt at savne et af dine, eller fars, hjemmelavede danske retter. Hjem har ikke fået lasagne eller frikadeller i 7-snart 8-måneder!

lørdag den 15. marts 2014

Quizzer, test, og stress

Nu når foråret så småt kigger ind gennem dørsprækken er der ikke mange flere dage hvor så er det en eller anden underlig polsk helligdag og man har mandagen fri. Nej du, nu står det på undervisning. Slaveri, kalder jeg det. Aldrig har jeg haft så mange lektier for. Fy for satan hvor det er stressende. Og så lige oven i det er der en million tests og quizzes der skal forberedes til. (Forskellen på en test og en quiz er at tests et længere og mere seriøse) 
Det er ikke unormalt at have fire-fem quizzer og test på en uge. To uger siden havde jeg fire quizzes og to tests. Og det var endda også når vi havde en half Day (slipper klokken 11:30) 

Dagene går langsomt her og jeg er så glad for at det endelig så småt er blevet forår!! I dag havde vi 19 grader!! Det et jo som en dansk sommer!!
(Ved ikke lige hvad der sker for onsdag???)

Torsdag i sidste uge, 1 time sidder jeg og spiller klaver i piano lab og så lige pludselig går alt lyset ud. Så bliver det tændt igen. Og går ud igen. Tændt. Slukket and repeat. Det ender så med at hele skolen er indhyllet i mørke indtil 12:45 hvor jeg så lige er blevet færdig med U.S history. Så ja, vi havde strømafbrydelse i fire timer. Fedt fedt. 
Det var nødlys i det klasseværelset jeg var i men siden at det var inden i midten af bygningen havde vi jo ingen vinduer. Så vi sad og snakkede og snakkede pg spillede på vores mobiler for det var ikke noget andet at lave. Underligt hvor afhængigt alt er af elektricitet. 
Først fik vi at vide at lyset ville blive tændt klokken 9:30. Og at hvis ikke det var tændt inden da, måtte vi tage hjem. Det blev så rykket til 11. Stadig ingen lys. 11:30 fik vi at vide at vi skulle gå til frokost og så gå til vores 5 time som så for mig var U.S history hvor jeg har absolut ingen at snakke med og hvor jeg sidder mellem de tre største snakkehoveder/sladderhanke der snakker lort om alt og alle. Fedt. 
Nå men vi leger hangman på tavlen. Og tiden går uendelig langsomt indtil at lyset så kommer igen. 

Så vi går alle til vores 6. time (engelsk) og så ellers fortsætter med skolen. 

Syntes lidt det var noget humbug at vi ikke måtte tage hjem for de tre timer jeg havde tilbage lavede vi ikke en disse i. 
Men, skoleinspektør, mr. Furlow sagde at det ikke gjorde noget at sende os hjem for strømafbrydelsen var over hele sherman og en del a Springfield. Så vores huse ville ikke have haft strøm. Sludder, størstedelen af eleverne bor i huse der har en nødgenerator så jo, mr. Furlow, vi ville have haft strøm og varme. 

Nå ja men ellers er der ikke sket noget.  I sidste uge tog mig og nogle venner til st. Louis og var inde ved sådan et kæmpe trampolin sted. "Skyzone" hedder det. Det er stort set en stor hal med en stor trampolin delt ind i mindre sektioner (for sikkerhedden). Det var vildt hyggeligt og hold da op hvor blev man forpustet!! Bagefter gik vi ud og spiste og så fik frosne yoghurt :) Næste dag kunne jeg dårligt gå fordi at jeg var så øm fra al den hopning på trampolin! 

Har haft sleepover med nogle af mine veninder sidste søndag fordi mandag var "cashmerepolaski day" som så altså var den tidligerenævnte polske helligdag.

Håber alt står godt til derhjemme! 
Knus 
- Freja